Testimoni Klien

This Post Has 67 Comments

  1. Ini sunandar

    Trimakasih Pak Doni sudah menemani saya dan keluarga 3 Hari di Yogja

  2. Kah John

    A big thanks to our tour guide, Sigit for making our vacation in Jogja memorable and fun. 😊

  3. Adviis

    Terimakasih atas service yg terbaik dari driver… driver berpengalaman dijalan dan memuaskan kami selama di Jogja… recommend buat yang sedang berliburan di Jogja… bintang 5 HSTripJogja

  4. Irma

    terima kasih Mas Syamsul as driver, yang udah menemani perjalanan selama di Jogja. overall memuaskan, terima kasih juga untuk Mas Donny yang udah memberikan fasilitas penyewaan mobil yang top. Semoga kedepannya semakim sukses

  5. Shuying

    We enjoy our trip in Yogyakarta. Mr Bowa is very patient and helpful in the whole trip. The day tour arrangement is good and we have went all the places that we wanted to go. Having lots of fun during the trip. Thanks Mr Donny and Mr Bowa!

  6. Mohd Nubhan Bin Mat Tahir

    Terima kasih pak doni atas perkhidmatan yang diberikan sepanjang kami berada di Yogja…memang terbaik…👍

  7. Denise & Friends from Malaysia

    BAGUS SEKALI!!! Pak Doni is very dedicated to his profession and a very friendly + helpful person. We booked his service in advance for our whole tour in Yogyakarta and that was the best decision ever! We were very satisfied with his service. Definitely going to contact him again for our next trip to Yogyakarta and recommend him as one of the best guide.
    Kudos!

  8. Mahaletchimi

    Tqsm Pak Doni. Memang 1 trip yang sunghuh menjadi kenangan indah. Bagus gaya diatur tripnya, tersusun. Ditambah lagi perkhidmatan driver, khasnya Mas Edi sungguh memuaskan. Dijaganya kami bagaikan kakak2nya. Driver2 lain yang ke Timang Beach, Mas Alex Solius (maaf kalau salah nama), memang bagus. Keseluruhannya, memang thumbs up. Terima kasih atas segalanyanya.

  9. Pak Hisyam Seremban Malaysia

    Terima kasih Pilihan Jelajah dan supir pak doney….tourist guide terbaik..mesra tetamu….very friendly…sentiasa memenuhi keperluan kami……..5/5 bintang…..

  10. Ridzuan

    Pak Faisal telah memberikan perkhidmatan yang terbaik..

  11. Mohd Anuar

    Terima kasih kpd Pak Donny kerana memberi servis yg terbaik dan juga thumbs up kepada Mas Sigit yg baik lagi mesra. Mahir dan tahu jalan untuk bawa kami ketempat yg ingin kami lawati dan juga rumah makan yg enak dan selesa.

  12. Caroline Aegedius

    Trip Jogja bersama HStrip Jogja memang terbaik…memang tidak rugi bercuti di jogja 5H4M rasanya tidak cukup puas lg… Moga ada rezeki dan umur panjang mau sekali lg ke jogja bersama keluarga kecilku… Tq Pak Donny tuk perkhidmatan yg terbaik dan Pak Edi jd driver sepanjang di sana…Pengalaman dan memori yg tidak dpt diganti dgn Wang ringgit…
    TERIMA KASIH UNTUK SEMUANYA👍👍👍

  13. Alex from Malaysia

    Excellent service by Mr Donny and his team. Special thank to our driver Mr Syamsul. Very friendly and feel so comfortable with him. It was them who made this trip much more interesting and successful. Strongly recommend Mr Donny and team as your tour guide and driver service. Well done!!!

  14. Fazli Zainul

    Saya sudah beberapa kali ke Jogjakarta, setiap kali di sana kami menggunakan servis Pak Donny. Kami tak perlukan layanan istimewa, tetapi layanan Pak Donny umpama melayan tetamu ke rumah sendiri. Tidak pernah mengeluh, sentiasa senyum di bibir. Terima kasih Pak Donny. Paling best pernah join group kawan-kawan yang guna supir lain, Pak Donny tetap datang melayan group kami sambil sembang-sembang di WarKop. Tahniah Pak Donny.

  15. Kogja Lover

    percutian dgn kawan2 selama seminggu d Jogja bersama Pak Donny dr HSTripJogja sangat2 memuaskan dan berbaloi..setiap setiap hari2 kmi dihiasi dgn gelak tawa dr lawak dan cerita Pak Donny..sesiapa yg mmcari tour guide jgn tkt mncuba servis dr hstripjogja kerana anda takkan rugi dgn servis2 dr hstripjogja..Terima Kasih Pak Donny kerana sabar melayan karenah kami berlima selama seminggu berada d Jogja..itu ada trip pertama kmi berlima sebagai sahabat dan trip sgt bermkna buat aku.insya allah nt repeat Jogja akan cari guna servis hstripjogja lg.5bintang utk hstripjogja..semoga terus maju ♥️

  16. Prema

    Mr Dony and team are great. The best tour guide I ever had! Our guide brought us to the best place to visit and the best to eat. Never ever a disappointments. Will definitely come again and find you guys!

  17. Am a Tour Operator from India when I visited first time to Jogja to explore I was highly recommended Donny by my good friend Ary. So I called him he was sharp on time to receive me at Airport, in such a short time he covered all possible places – very loyal and trust worthy Guide cum driver cum a good friend. I sent few Indians he handled them very well. I wish him all the best of luck and highly recommend all travellers to use his services.

  18. Ayu Simatupang

    Drivernya sabar, ontime dan paham lokasi-lokasi yang bagus di Jogja dan Solo. Mobilnya juga bagus dan nyaman

  19. NUR SHABIHA ABDUL RAZAK

    Thanks to HS Tour guide for our trip . Big thanks to Pak Donny and Pak Bowo
    Excellent service ⭐️⭐️⭐️⭐️

  20. Siti B

    I’m from Singapore. A big thumbs up to Pak Donny and his team for their services during my trips, both with family and solo, to Jogja n Central Java. Not only is his team of drivers punctual, they are also dedicated and reliable. Highly recommended if you are visiting Jogja and Central Java 🙂

  21. Fiqa

    It was superb awesome!
    Thnx Pak Donny for the very affordable fee. Also credit the thanks to Eddy for a very good guide.
    Knowledgeable and willing to share and suggest several better places for us. Very punctual and friendly. Highly recommended to those plan visiting jogja to have their service!
    Responsive.. And easy to deal with..
    My friend suggested me to have their service and now I am promoting them to others..
    And Eddy, ur driving skill is superb! 😂
    Its satisfying!!
    5 🌟!!

  22. SITA

    Trip Jogja bersama HStrip Jogja memang terbaik…memang tidak rugi bercuti di jogja 5H4M rasanya tidak cukup puas lg… Moga ada rezeki dan umur panjang mau sekali lg ke jogja bersama keluarga kecilku… Tq Pak Donny tuk perkhidmatan yg terbaik dan Pak Edi jd driver sepanjang di sana…Pengalaman dan memori yg tidak dpt diganti dgn Wang ringgit…
    TERIMA KASIH UNTUK SEMUANYA👍👍👍

  23. Farah

    Terima kasih HS trip. Semoga terus sukses

  24. CONSTANTINE

    Perkhidmatan yang sangat memuaskan hati. Berbaloi dengan harga perkhidmatan. Supirnya peramah dan mudah membantu. Pilihan terbaik jika berlibur ke Jogja, kota seribu kenangan.

  25. Niey's Gallery Team!

    BIG thanx to pak donny dan crew nya..The BEST TOUR GUIDE we ever had… thx so much untuk layanan yg baik selama kami di jogja..very² recomended guys!! .surely kami akan guna khidmatHS TRIP JOGJA lagi…TQ SO MUCH AGAIN..

  26. Liza Jab

    Hi semua.. My 1st experience with HS Trip really awesome. Price is reasonable, PR is A+ and sure in future i will comeback and choose this company again. I will recommend to all my friend in Msia..

  27. Siti zaida

    Pengalaman yg sgt menyeronokan..amat berpuas hati dgn khidmat dari pak Donny dan supir yg ganteng lg baik.. mas yudha ..sudah dua kali mgunakan khidmat dari mereka..in sya Allah akan repeat lg..sgt2 recommend

  28. Cikgu Mon

    Tahniah dah terima kasih utk perkhidmatan yang diberi oleh HS Trip Jogja. Tentatif yang tersusun , tour guide aka jurufoto yang sangat peramah Dan membantu. Sangat berpuas hati sepanjang berada di Jogja… Sangat recommend… Telah gunakan perkhidmatan mereka lebih 3 Kali Dan insya Allah Akan terus berurusan dengan mereka Jika Ada trip ke Sana .. 🥰🥰🥰

  29. Anysnatasya

    Terima kaseh perkhidmatan pak doni 🥰 Seronok sangat dengan kawan2 & mas supir yg banyak melayani karenah kami .. Terima kaseh sekali lagi ya 👍

  30. Artini Rahmad

    In overall we are truly satisfied with the service. Pak Donny has been a great help and has arranged our itinerary according to our interest. Syamsul has been a friendly driver cum guide cum photographer and has been very helpful to us during our stay. Will definitely use your service again on our next stay in Jogja. Thank you !!

  31. Ang Jun Wei

    Donny was our guide when my friends and I visited Jogja. Super friendly and amicable, very competent driver who knows many good local food places (we asked him for recommendations a few times). the whole trip was fuss free and very smooth sailing. will definitely engage his services again if we go back!

  32. Liow Shii Ni

    Terima kasih Mr Donny kerana membawa kami jalan jalan 3 hari trip. Dia sungguh baik hati dan selalu membantu kami dengan memenuhi permintaan kami. Dia juga menepati masa dan sentiasa tunggu kami selepas lawatan. Saya akan recommend kepada kawan saya yang nak datang jogja.

  33. Stacey Thompson

    We hired Donny for a temples tour of Yogyakarta on 18 July 2019, and we had the best day with exceptional service. Mr. Donny suggested the sunrise tour of Borobudur, and he promptly picked us up at our hotel at 4 AM with a cheerful disposition and plenty of water for the day. His car was spacious and comfortable for 5 of us large Americans, and he speaks very good English and is very nice and informative. I appreciate how responsive he was through What’s App to arrange the tour, and he was very flexible with my family when we added a stop at the Ullen Sentalu Museum (highly recommend!). He found us excellent local guides of both Borobudur and Prambanan temples with excellent English. Thank you Donny for the wonderful day, and I would recommend his services for your trip to beautiful Yogyakarta.

  34. Mahardika R A

    Terimakasih pelayanan nya baik sangat ramah mobil nya juga bersih 👍

  35. zati zafrie

    terima kasih atas service terbaik Pak Donny dan driver..saya dan rakan2 sangat berpuas hati..terima kasih kerana banyak membantu dalam percutian kami!!

  36. Noor Asilah

    Tema kasih Nugi bawa kami jln kami semua seronok rasa 5 hari 4 mlm tak cukup.. Memang terbaik la..

  37. Muhairiza

    Thanks a lot to Pak Donny Santoso for his excellent service as our guide His friendliness and good hospitality make our time in Jogja truly a memorable one. Definitely will recommend him to others.

  38. Azlina Baharum

    Terima kasih buat Donny serta team seperti Nurhadi selaku pemandu spnjg berada di Yogja dan Wahyu pemandu di merapi.
    Pengalaman bercuti sbyk 2 kali selama 4h3m bersama keluarga dan juga rakan2 pada tahun 2017 dan 2018 yg x mungkin sy lupakan.
    Highly recommended menggunakan khidnat dari Donny & Team utk yg mahu bercuti ke Yogjakarta.
    Terima kasih sekali lagi dan moga terus sukses

    Keep up an excellent work

  39. Kamsiah

    Terima kasih pak donny dan mas bowo kerana menjayakan trip kami ke jogja selama 4 hari 3 malam. Kami sangat berpuas hati dengan service yang diberikan.. Tip top! Jogja sangat cantik dan makanan pun sedap sangat.. Tqvm😊

  40. puan qasehseri

    Alhamdulillah dapat perkhidmatan terbaik dari Mas Donny, Mas Faizal dan team..semuanya TERBAIK..makanan, tempat lawatannya, pengangkutan semuanya terbaik..moga sukses di masa hadapan..HSTRIPJOGJA the best!!!!! 👍👍👍

  41. Azura

    Trip saya bersama HStripjogja dari 8-12 januari 2019 sangat memuaskan. Tentative yang teratur dan boleh bawa bincang sekiranya untuk selitkan tempat menarik yang lain dalam tentative yang disediakan. Layanan dari pak donny terbaik. Pak donny sentiasa senyum dan sabar menunggu saya dan kawan yang banyak karenah. Kereta yang disediakan sentiasa kemas, bersih dan selesa. Hotel yang dicadangkan juga selesa dan harga berpatutan. Terima kasih pak donny dan team HStripjogja. From 🇲🇾

  42. Dinesj

    Terima kasih pak donny atas perkhidmatan sebagai agent Dan driver tuk selama 5 hari kami Di jogjakarta.. Memang sy recomend service pak Donny kepada sesiapa yg ingin melancong ke jogjakarta… Senang nak berurusan dan senang berkomunikasi jugak… Terima kasih pak donny

  43. Alicia Lee

    Donny is the most patient and friendly driver I met so far, and he is far beyond his driver duty, he is our photographer, an experience photographer know where to take good pic. Very appreciate his kindness and patient to help the group take all wonderful photo in every spot. The car (we took daihatsu Luxio) is in good condition, Welly equided with good sounds system, 3 small LCD screen to let customer play their own media if they brought their own hdd or pendrive, and he clean his car everyday!! Wonderful!! You got to have faith with his driving skill, people driving in here have their own unwritten-way, it might scared you off yet he would safely drive you to all destination and even work late wait you shopping in mall and bring u to eat ice cream after that. He is the one and only one I would go for in coming yogyakata trip.

  44. Kak Putri

    Servis yang sungguh bagus 👍 Paling best mas edi. Rajin melayan ☺..InshaAllah..nak repeat lagj.

  45. Mansor

    Terima kasih Pak Donny dan Mas Nugroho semasa saya dan teman2 bergolof dan ibu2 ke tpt wisata. Waktu nya tepat dan perjalanan nya lancar. Baik sekali!!!

  46. Jude

    Mr Doni was so helpful and a very nice person. He recommended good places and was very very respectful. He is kind, gentle and also fun to be with. Highly recommended! We will surely get his help again if we go back to Jogja. We really had a good time and was also productive thanks to him. Really memorable trip. Some of us even cried at the airport when we said good bye to him.
    Thanks Mas Doni! We all miss you 🙂

  47. Fitrii Binti Mohamad (Kak Ayang)

    Amazing! Bagus bangat supir aka tour guide nya PAK BOWO. Sentiasa beri yang terbaik utk trip kami. Kami betul2 puas hati dengan servisnya. Kami bagi 10 Bintang.

    Trip: Jogja 4h3m
    Tarikh Trip: 10-13 Sept 2019
    Tour Guide: Mr Bowo

  48. Mr Saini

    Mr Bowo is very kinds& helpfully he always assist us during our trip in jogja. We hope we can get the same ‘supir’ for next trip.

  49. Ridzanita (Nita)

    Terima kasih to Yudha. Bukan shj service supir yg bagus, tp jadi bodyguard, tourguide and photographer yg bagus bangat. Plg bagus Yudha sgt sabar layan kami bertiga, drp konsert westlife sampai la cari spots AADC2. Overall, kami sgt happy dgn service Yudha and pengen kembali nnt ke Yogja, pasti dicari Yudha lagi. Terima kasih sekali lagi.

    -kakak2 Westlife from KL-

  50. Nadhilah Abu Samah

    Trip kami 4H3M d Yogyakarta sgt2 bermakna dgn bantuan supir Pak Yudha.. Servis sgt bagus, mudah berbicara, sgt bertoleransi utk ubah n sesuaikan jadual perjalanan dan lawatan kami. Pak Yudha jg sgt proactive, byk tlg kami ambil gambar dan video yg sgt2 bagus d kawasan2 lawatan.. Smg biznes Pak Yudha smkn maju n suksus. Highly recommended for anyone to hire Supir Pak Yudha whenever u wanted to travel in Yogyakarta! 👍😊👍

  51. Pavithra Mani @ Olive

    We been to Jogya for 4D3N. It was a memorable trip for both of us. Thank you so much Pak Faizal for the hospitality. You took care of us very well from day 1 till last day. You were so humble. You didn’t hesitate to bring us the the places which is not listed. Your smile is your identity. Keep it alive. All the best to Pak Donny and the team. You guys makes good team. I will definitely recommend your services to my friends.

  52. Zahira

    Terima kasih Sigit dan Pak Doni for the best service in Yogja, sangat baik dan sabar melayan tamu. Sigit sangat pro mengambil gambar! Very recommended. Sampai ketemu lagi ya

  53. Cecilia

    I’m from Malaysia and first time being at Jogjakarta, Indonesia. Thank you so much to our driver, Donny of him service to our whole trip. He is very friendly, responsive, punctual and of course he is so fun. He giving his best advice to us and patient to us. Definitely will recommend to our friend when visit Jogja in future.

  54. Lim Meng Seng

    My Wife and I were in Jogja for a 5 days vacation and we had Donny to bring us around. We had a packed itinerary ranging from him picking us on arrival at the airport to visiting Borobudur and Prambanan Temples, Timang Beach, Jomblang Caves, Kalisuci tubing, etc. He also took us to sample a varieties of authentic Indonesian food. I highly recommend his services as he is reliable, can communicate in English and is super punctual. You will have a great time if you go with him and there is no hiccups during our trip with him

  55. Ivyan Yap

    We enjoy our 5D4N trip in Yogyakarta. Mr Syamsul is very experienced, patient and helpful in the whole trip. The day tour arrangement is good and we have went all the places that we wanted to go. Having lots of fun during the trip. Thanks Mr Donny and Mr Syamsul 🙂

  56. Vadivu Kusaylant

    A big thanks to our tour guide Mr Doni and Mr Syamsul. We had good time. Service is excellent. Will come again ❤️

  57. Lin

    Perkhidmatan terbaik , daripada mula layanan melalui whatsapp hingga sewaktu tour di Jogya

  58. Jp

    Our driver, Donny, is very friendly and helpful during our trip. You can trust him with your safety. He will recommend good foods and places to visit if you ask him. He even plan our itinerary for the whole trip. Will definitely recommend to friends and look for him again if I’m coming back.

  59. Nadiah

    2nd time to Jogja with the same tour guide, Pak Donny. Berbanyak terima kasih kerana menemani kami ke tempat² menarik dan sentiasa on time. Overall service very tip top. Driver sangat prihatin, mesra, menghiburkan dan mudah di bawa berbincang.

  60. Wong Chee Yin

    Donny very good service, I will recommend to my friends when their come Jogjakarta.

  61. Nik izati

    Supir pak donny, sangat2 puas hati dengan service yang disediakan. Layan semua kerenah kami. Juru foto yang hebat. Gambar yang diambil semua cantik2. Memang very recommended.

  62. Joanna

    Trip yang paling best! Tour guide, Faizal terbaik!
    Terima kasih atas layanan & servis tour!

  63. Hanan

    Pemandu pelancong yang sangat bagus! Saya rekomen!

  64. lim bee bee

    kami sekalian enam orang bersetuju berikan komen kepada encik donny adalah seperti berikut :-
    1.bayaran sewa keretanya tidak ada bayaran tambahan dari harga yang telah bersetuju dan harganya adalah harga yang adil.
    2,encik donny banyak rela hati menolong kami selesaikan masalah yang kami telah harapi,perjalanan kami jadi lancar.
    3.kami mau berucap ribuan terima kasih kepada encik donny atas perkhimatannya.
    4.kami akan mengalakkan teman teman kami menggunakan sewa kereta encik donny dan sesiapa yang mau melancong ke jogja kami juga dengan tenang hati galakkan guna sewa kereta encik donny.
    4.kami banyak puashati , banyak gembira dan ada satu kenangan yang banyak baik.

  65. Zakiah

    Thank you Pak Donny bawa kami berjalan di jogja. Servis bagus sekali.. orang nya baik.. musik di kereta juga best! Totally recommended.. 5 / 5 bintang untuk pak donny.. semoga sukses selalu

  66. lim bee bee

    Pak Donny adalah driver yang bertanggung jawab, selalu ikut masa perjanjian. Dan selalu memuaskan pemintaan kami.

  67. Vishnu Prashad

    Thank you very much to Donny for being so helpful and accommodating in answering all our enquiries prior to our trip. And a huge thank you to our driver, Bowo who was so patient and understanding throughout our 5 day Jogja trip. Would highly recommend their services for anyone visiting Jogja 😊

Leave a Reply