Testimoni Klien

66
Leave a Reply

avatar
66 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
65 Comment authors
lim bee beeZakiahHananJoannaNik izati Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ini sunandar
Guest
Ini sunandar

Trimakasih Pak Doni sudah menemani saya dan keluarga 3 Hari di Yogja

Kah John
Guest
Kah John

A big thanks to our tour guide, Sigit for making our vacation in Jogja memorable and fun. 😊

Adviis
Guest
Adviis

Terimakasih atas service yg terbaik dari driver… driver berpengalaman dijalan dan memuaskan kami selama di Jogja… recommend buat yang sedang berliburan di Jogja… bintang 5 HSTripJogja

Irma
Guest
Irma

terima kasih Mas Syamsul as driver, yang udah menemani perjalanan selama di Jogja. overall memuaskan, terima kasih juga untuk Mas Donny yang udah memberikan fasilitas penyewaan mobil yang top. Semoga kedepannya semakim sukses

Shuying
Guest
Shuying

We enjoy our trip in Yogyakarta. Mr Bowa is very patient and helpful in the whole trip. The day tour arrangement is good and we have went all the places that we wanted to go. Having lots of fun during the trip. Thanks Mr Donny and Mr Bowa!

Mohd Nubhan Bin Mat Tahir
Guest
Mohd Nubhan Bin Mat Tahir

Terima kasih pak doni atas perkhidmatan yang diberikan sepanjang kami berada di Yogja…memang terbaik…👍

Denise & Friends from Malaysia
Guest
Denise & Friends from Malaysia

BAGUS SEKALI!!! Pak Doni is very dedicated to his profession and a very friendly + helpful person. We booked his service in advance for our whole tour in Yogyakarta and that was the best decision ever! We were very satisfied with his service. Definitely going to contact him again for our next trip to Yogyakarta and recommend him as one of the best guide.
Kudos!

Mahaletchimi
Guest
Mahaletchimi

Tqsm Pak Doni. Memang 1 trip yang sunghuh menjadi kenangan indah. Bagus gaya diatur tripnya, tersusun. Ditambah lagi perkhidmatan driver, khasnya Mas Edi sungguh memuaskan. Dijaganya kami bagaikan kakak2nya. Driver2 lain yang ke Timang Beach, Mas Alex Solius (maaf kalau salah nama), memang bagus. Keseluruhannya, memang thumbs up. Terima kasih atas segalanyanya.

Pak Hisyam Seremban Malaysia
Guest
Pak Hisyam Seremban Malaysia

Terima kasih Pilihan Jelajah dan supir pak doney….tourist guide terbaik..mesra tetamu….very friendly…sentiasa memenuhi keperluan kami……..5/5 bintang…..

Ridzuan
Guest
Ridzuan

Pak Faisal telah memberikan perkhidmatan yang terbaik..

Mohd Anuar
Guest
Mohd Anuar

Terima kasih kpd Pak Donny kerana memberi servis yg terbaik dan juga thumbs up kepada Mas Sigit yg baik lagi mesra. Mahir dan tahu jalan untuk bawa kami ketempat yg ingin kami lawati dan juga rumah makan yg enak dan selesa.

Caroline Aegedius
Guest
Caroline Aegedius

Trip Jogja bersama HStrip Jogja memang terbaik…memang tidak rugi bercuti di jogja 5H4M rasanya tidak cukup puas lg… Moga ada rezeki dan umur panjang mau sekali lg ke jogja bersama keluarga kecilku… Tq Pak Donny tuk perkhidmatan yg terbaik dan Pak Edi jd driver sepanjang di sana…Pengalaman dan memori yg tidak dpt diganti dgn Wang ringgit…
TERIMA KASIH UNTUK SEMUANYA👍👍👍

Alex from Malaysia
Guest
Alex from Malaysia

Excellent service by Mr Donny and his team. Special thank to our driver Mr Syamsul. Very friendly and feel so comfortable with him. It was them who made this trip much more interesting and successful. Strongly recommend Mr Donny and team as your tour guide and driver service. Well done!!!

Fazli Zainul
Guest
Fazli Zainul

Saya sudah beberapa kali ke Jogjakarta, setiap kali di sana kami menggunakan servis Pak Donny. Kami tak perlukan layanan istimewa, tetapi layanan Pak Donny umpama melayan tetamu ke rumah sendiri. Tidak pernah mengeluh, sentiasa senyum di bibir. Terima kasih Pak Donny. Paling best pernah join group kawan-kawan yang guna supir lain, Pak Donny tetap datang melayan group kami sambil sembang-sembang di WarKop. Tahniah Pak Donny.

Kogja Lover
Guest
Kogja Lover

percutian dgn kawan2 selama seminggu d Jogja bersama Pak Donny dr HSTripJogja sangat2 memuaskan dan berbaloi..setiap setiap hari2 kmi dihiasi dgn gelak tawa dr lawak dan cerita Pak Donny..sesiapa yg mmcari tour guide jgn tkt mncuba servis dr hstripjogja kerana anda takkan rugi dgn servis2 dr hstripjogja..Terima Kasih Pak Donny kerana sabar melayan karenah kami berlima selama seminggu berada d Jogja..itu ada trip pertama kmi berlima sebagai sahabat dan trip sgt bermkna buat aku.insya allah nt repeat Jogja akan cari guna servis hstripjogja lg.5bintang utk hstripjogja..semoga terus maju ♥️

Prema
Guest
Prema

Mr Dony and team are great. The best tour guide I ever had! Our guide brought us to the best place to visit and the best to eat. Never ever a disappointments. Will definitely come again and find you guys!

Valmiki Hari Kishan
Guest

Am a Tour Operator from India when I visited first time to Jogja to explore I was highly recommended Donny by my good friend Ary. So I called him he was sharp on time to receive me at Airport, in such a short time he covered all possible places – very loyal and trust worthy Guide cum driver cum a good friend. I sent few Indians he handled them very well. I wish him all the best of luck and highly recommend all travellers to use his services.

Ayu Simatupang
Guest
Ayu Simatupang

Drivernya sabar, ontime dan paham lokasi-lokasi yang bagus di Jogja dan Solo. Mobilnya juga bagus dan nyaman

NUR SHABIHA ABDUL RAZAK
Guest
NUR SHABIHA ABDUL RAZAK

Thanks to HS Tour guide for our trip . Big thanks to Pak Donny and Pak Bowo
Excellent service ⭐️⭐️⭐️⭐️

Siti B
Guest
Siti B

I’m from Singapore. A big thumbs up to Pak Donny and his team for their services during my trips, both with family and solo, to Jogja n Central Java. Not only is his team of drivers punctual, they are also dedicated and reliable. Highly recommended if you are visiting Jogja and Central Java 🙂

Fiqa
Guest
Fiqa

It was superb awesome!
Thnx Pak Donny for the very affordable fee. Also credit the thanks to Eddy for a very good guide.
Knowledgeable and willing to share and suggest several better places for us. Very punctual and friendly. Highly recommended to those plan visiting jogja to have their service!
Responsive.. And easy to deal with..
My friend suggested me to have their service and now I am promoting them to others..
And Eddy, ur driving skill is superb! 😂
Its satisfying!!
5 🌟!!

SITA
Guest
SITA

Trip Jogja bersama HStrip Jogja memang terbaik…memang tidak rugi bercuti di jogja 5H4M rasanya tidak cukup puas lg… Moga ada rezeki dan umur panjang mau sekali lg ke jogja bersama keluarga kecilku… Tq Pak Donny tuk perkhidmatan yg terbaik dan Pak Edi jd driver sepanjang di sana…Pengalaman dan memori yg tidak dpt diganti dgn Wang ringgit…
TERIMA KASIH UNTUK SEMUANYA👍👍👍

Farah
Guest
Farah

Terima kasih HS trip. Semoga terus sukses

CONSTANTINE
Guest
CONSTANTINE

Perkhidmatan yang sangat memuaskan hati. Berbaloi dengan harga perkhidmatan. Supirnya peramah dan mudah membantu. Pilihan terbaik jika berlibur ke Jogja, kota seribu kenangan.

Niey's Gallery Team!
Guest
Niey's Gallery Team!

BIG thanx to pak donny dan crew nya..The BEST TOUR GUIDE we ever had… thx so much untuk layanan yg baik selama kami di jogja..very² recomended guys!! .surely kami akan guna khidmatHS TRIP JOGJA lagi…TQ SO MUCH AGAIN..

Liza Jab
Guest
Liza Jab

Hi semua.. My 1st experience with HS Trip really awesome. Price is reasonable, PR is A+ and sure in future i will comeback and choose this company again. I will recommend to all my friend in Msia..

Siti zaida
Guest
Siti zaida

Pengalaman yg sgt menyeronokan..amat berpuas hati dgn khidmat dari pak Donny dan supir yg ganteng lg baik.. mas yudha ..sudah dua kali mgunakan khidmat dari mereka..in sya Allah akan repeat lg..sgt2 recommend

Cikgu Mon
Guest
Cikgu Mon

Tahniah dah terima kasih utk perkhidmatan yang diberi oleh HS Trip Jogja. Tentatif yang tersusun , tour guide aka jurufoto yang sangat peramah Dan membantu. Sangat berpuas hati sepanjang berada di Jogja… Sangat recommend… Telah gunakan perkhidmatan mereka lebih 3 Kali Dan insya Allah Akan terus berurusan dengan mereka Jika Ada trip ke Sana .. 🥰🥰🥰

Anysnatasya
Guest
Anysnatasya

Terima kaseh perkhidmatan pak doni 🥰 Seronok sangat dengan kawan2 & mas supir yg banyak melayani karenah kami .. Terima kaseh sekali lagi ya 👍

Artini Rahmad
Guest
Artini Rahmad

In overall we are truly satisfied with the service. Pak Donny has been a great help and has arranged our itinerary according to our interest. Syamsul has been a friendly driver cum guide cum photographer and has been very helpful to us during our stay. Will definitely use your service again on our next stay in Jogja. Thank you !!

Ang Jun Wei
Guest
Ang Jun Wei

Donny was our guide when my friends and I visited Jogja. Super friendly and amicable, very competent driver who knows many good local food places (we asked him for recommendations a few times). the whole trip was fuss free and very smooth sailing. will definitely engage his services again if we go back!

Liow Shii Ni
Guest
Liow Shii Ni

Terima kasih Mr Donny kerana membawa kami jalan jalan 3 hari trip. Dia sungguh baik hati dan selalu membantu kami dengan memenuhi permintaan kami. Dia juga menepati masa dan sentiasa tunggu kami selepas lawatan. Saya akan recommend kepada kawan saya yang nak datang jogja.

Stacey Thompson
Guest
Stacey Thompson

We hired Donny for a temples tour of Yogyakarta on 18 July 2019, and we had the best day with exceptional service. Mr. Donny suggested the sunrise tour of Borobudur, and he promptly picked us up at our hotel at 4 AM with a cheerful disposition and plenty of water for the day. His car was spacious and comfortable for 5 of us large Americans, and he speaks very good English and is very nice and informative. I appreciate how responsive he was through What’s App to arrange the tour, and he was very flexible with my family when we… Read more »

Mahardika R A
Guest
Mahardika R A

Terimakasih pelayanan nya baik sangat ramah mobil nya juga bersih 👍

zati zafrie
Guest
zati zafrie

terima kasih atas service terbaik Pak Donny dan driver..saya dan rakan2 sangat berpuas hati..terima kasih kerana banyak membantu dalam percutian kami!!

Noor Asilah
Guest
Noor Asilah

Tema kasih Nugi bawa kami jln kami semua seronok rasa 5 hari 4 mlm tak cukup.. Memang terbaik la..

Muhairiza
Guest
Muhairiza

Thanks a lot to Pak Donny Santoso for his excellent service as our guide His friendliness and good hospitality make our time in Jogja truly a memorable one. Definitely will recommend him to others.

Azlina Baharum
Guest
Azlina Baharum

Terima kasih buat Donny serta team seperti Nurhadi selaku pemandu spnjg berada di Yogja dan Wahyu pemandu di merapi.
Pengalaman bercuti sbyk 2 kali selama 4h3m bersama keluarga dan juga rakan2 pada tahun 2017 dan 2018 yg x mungkin sy lupakan.
Highly recommended menggunakan khidnat dari Donny & Team utk yg mahu bercuti ke Yogjakarta.
Terima kasih sekali lagi dan moga terus sukses

Keep up an excellent work

Kamsiah
Guest
Kamsiah

Terima kasih pak donny dan mas bowo kerana menjayakan trip kami ke jogja selama 4 hari 3 malam. Kami sangat berpuas hati dengan service yang diberikan.. Tip top! Jogja sangat cantik dan makanan pun sedap sangat.. Tqvm😊

puan qasehseri
Guest
puan qasehseri

Alhamdulillah dapat perkhidmatan terbaik dari Mas Donny, Mas Faizal dan team..semuanya TERBAIK..makanan, tempat lawatannya, pengangkutan semuanya terbaik..moga sukses di masa hadapan..HSTRIPJOGJA the best!!!!! 👍👍👍

Azura
Guest
Azura

Trip saya bersama HStripjogja dari 8-12 januari 2019 sangat memuaskan. Tentative yang teratur dan boleh bawa bincang sekiranya untuk selitkan tempat menarik yang lain dalam tentative yang disediakan. Layanan dari pak donny terbaik. Pak donny sentiasa senyum dan sabar menunggu saya dan kawan yang banyak karenah. Kereta yang disediakan sentiasa kemas, bersih dan selesa. Hotel yang dicadangkan juga selesa dan harga berpatutan. Terima kasih pak donny dan team HStripjogja. From 🇲🇾

Dinesj
Guest
Dinesj

Terima kasih pak donny atas perkhidmatan sebagai agent Dan driver tuk selama 5 hari kami Di jogjakarta.. Memang sy recomend service pak Donny kepada sesiapa yg ingin melancong ke jogjakarta… Senang nak berurusan dan senang berkomunikasi jugak… Terima kasih pak donny

Alicia Lee
Guest
Alicia Lee

Donny is the most patient and friendly driver I met so far, and he is far beyond his driver duty, he is our photographer, an experience photographer know where to take good pic. Very appreciate his kindness and patient to help the group take all wonderful photo in every spot. The car (we took daihatsu Luxio) is in good condition, Welly equided with good sounds system, 3 small LCD screen to let customer play their own media if they brought their own hdd or pendrive, and he clean his car everyday!! Wonderful!! You got to have faith with his driving… Read more »

Kak Putri
Guest
Kak Putri

Servis yang sungguh bagus 👍 Paling best mas edi. Rajin melayan ☺..InshaAllah..nak repeat lagj.

Mansor
Guest
Mansor

Terima kasih Pak Donny dan Mas Nugroho semasa saya dan teman2 bergolof dan ibu2 ke tpt wisata. Waktu nya tepat dan perjalanan nya lancar. Baik sekali!!!

Jude
Guest
Jude

Mr Doni was so helpful and a very nice person. He recommended good places and was very very respectful. He is kind, gentle and also fun to be with. Highly recommended! We will surely get his help again if we go back to Jogja. We really had a good time and was also productive thanks to him. Really memorable trip. Some of us even cried at the airport when we said good bye to him.
Thanks Mas Doni! We all miss you 🙂

Fitrii Binti Mohamad (Kak Ayang)
Guest
Fitrii Binti Mohamad (Kak Ayang)

Amazing! Bagus bangat supir aka tour guide nya PAK BOWO. Sentiasa beri yang terbaik utk trip kami. Kami betul2 puas hati dengan servisnya. Kami bagi 10 Bintang.

Trip: Jogja 4h3m
Tarikh Trip: 10-13 Sept 2019
Tour Guide: Mr Bowo

Mr Saini
Guest
Mr Saini

Mr Bowo is very kinds& helpfully he always assist us during our trip in jogja. We hope we can get the same ‘supir’ for next trip.

Ridzanita (Nita)
Guest
Ridzanita (Nita)

Terima kasih to Yudha. Bukan shj service supir yg bagus, tp jadi bodyguard, tourguide and photographer yg bagus bangat. Plg bagus Yudha sgt sabar layan kami bertiga, drp konsert westlife sampai la cari spots AADC2. Overall, kami sgt happy dgn service Yudha and pengen kembali nnt ke Yogja, pasti dicari Yudha lagi. Terima kasih sekali lagi.

-kakak2 Westlife from KL-

Nadhilah Abu Samah
Guest
Nadhilah Abu Samah

Trip kami 4H3M d Yogyakarta sgt2 bermakna dgn bantuan supir Pak Yudha.. Servis sgt bagus, mudah berbicara, sgt bertoleransi utk ubah n sesuaikan jadual perjalanan dan lawatan kami. Pak Yudha jg sgt proactive, byk tlg kami ambil gambar dan video yg sgt2 bagus d kawasan2 lawatan.. Smg biznes Pak Yudha smkn maju n suksus. Highly recommended for anyone to hire Supir Pak Yudha whenever u wanted to travel in Yogyakarta! 👍😊👍